2005-07-27 01:57:42• hírek • Szatmar.ro

Drága képviselők

camdep.jpg Érdekes adatok a képviselők költségeiről: hogyan kell egy évben 492 napot aludni.

Nemrégiben képviselőház nyilvánosságra került előző ciklusának költségvetése.

A Közpolitikai Intézet elnevezésű civil szervezet hosszas pereskedés után kaphatott betekintést az alsóházi honatyák költségeibe, amely számos érdekességet takart.

A legkiemelkedőbb honatya a képviselőházi alelnök Constantin Nita Szociáldemokrata Párt képviseletében, aki a 2002-es évben az év 365 napjából 492 éjszakát számolt el, ennek értéke nem kevesebb, mint 832 millió lej, derül ki a kimutatásból. Mint képviselőházi alelnök, jogában állt apartmanban lakni, és 2001-2004 között kizárólag a Bucuresti szállodában lakott. Őt csak egyetlen párttársa tudta valamilyen szinten követni, akinek 700 millió lejes költsége évi 373 éjszakát jelent, de hogy behozza hátrányát az adófizetők pénzén vett két laptopot 110 millió lej értékben.

 A mobilbeszélgetések összegei is tartogattak meglepetéseket. A képviselőház Állandó Bizottságának tagja az egyszerű képviselő társaiknak járó havi 400 percen felül bármenyit beszélhettek telefonkészülékeikről, ebben rekorder volt Borbély László aki 691 milliót beszélt el a négy év alatt és Nicolae Vasilescu PRM-es képviselő aki 520 millióval beszélt többet. (Adevarul)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: